MENÜ
2024. május 3.
Tímea, Irma
A világ első újrahasznosított kávéból készült karórája

A világ első újrahasznosított kávéból készült karórája

szmo.hu

Már biztos, hogy gyártósorra kerül a fenntartható óra, az első darabot várhatóan 2022 elején dobják majd piacra.

Újrahasznosított kávéból készített karórát egy német óragyártó, a Lilienthal Berlin. A cég már több fontos lépést is tett a fenntarthatóság felé, például gyárt napelemes órákat és megújuló parafa és cellulóz alapú vegán bőrből készült óraszíjakat is bevezetett a termékkínálatába. Most pedig egy újabb érdekes alapanyagot találtak maguknak: a kávét.

Egy szintén berlini központú startup céggel, a Kaffeeformmal fogtak össze, amelynek alapítója egy új, innovatív anyagot fejlesztett ki újrahasznosított kávézaccból és más megújuló növényi összetevőkből. Ezekből az alapanyagokból alkották meg a világ első újrahasznosított kávéjából készült karóráját.
Lilienthal Berlin a Kickstarter közösségi finanszírozási platformon hirdette meg a Coffee Watch névre keresztelt termékét szeptember elején.

A 30 napig tartó kampány során 23 ezer dollárt (7 millió forint) szerettek volna összegyűjteni, emellett várták a visszajelzéseket is az ötlettel kapcsolatban. Ugyan pár nap még vissza van a kampány végéig, de már biztos, hogy gyártósorra kerül az újabb fenntartható óra, hiszen már több mint 92 ezer dollárral (28 millió forint) támogatták a kezdeményezést.